Hur fungerar en VPN?

Innan du diskuterar hur en VPN fungerar, är det nödvändigt att inse varför inte ha en VPN kan förstöra din integritet.

Om du sitter fast på flygplatsen väntar på ditt flyg, på ett lokalt kafé eller ett bibliotek, är chansen att du kommer att ansluta med det offentliga Wi-Fi för att spara på ditt dataabonnemang.

Använda en VPNS med hotspots

När du öppnar hot-spots tillåter du att alla dina data passerar genom ett okrypterat nätverk (data som inte konverteras till en form av “hemlig kod” för att förhindra obehörig åtkomst).

Bästa VPN Tjänsten Online 2022

Allt du gör från att ange lösenord till att interagera på sociala medier blir sårbart för nyfikna av hackare som kan komma in mellan dessa dataöverföringar.

Detta är ett hot som kallas man-in-the-middle (MitM) attack, vilket är mycket vanligt i dessa dagar på en Smart TV.

Angriparen ändrar din kommunikation med webbplatsen eller appen för att antingen bända på din aktivitet eller utge dig för att få privat information.

vad är vpn

Du är också utsatt för malware distribution, Wi-Fi snokande och sniffning och anslutningar till oseriösa hotspots av cyberbrottslingar.

Det är därför experter varnar för riskerna med att ansluta till oskyddade nätverk och logga referenser till webbplatser, skicka personlig kommunikation och bilder, skriva in lösenord och dela annan konfidentiell information på Dreamfilms.se.

Genom att inte använda en VPN äventyrar du ditt Wi-Fi-nätverk och blir sårbar för DDoS- och webbprogramattacker.

Men med en jämförande test: 4 vpn-tjänster för att surfa anonymt, du är helt minska dessa risker.

För det första krypteras din internetanslutning på enheten. Alla sökningar och aktivitet på din dator, surfplatta, mobil enhet, etc., görs via VPN där den är krypterad och dold från alla åskådare.

Därefter ändras IP-adressen när den är ansluten till VPN-servern. VPN kommer att maskera din IP-adress till webbplatser du besöker vilket gör det omöjligt att känna till “geo-plats” på din dator eller enhet.

Slutligen, när du har kommit åt Internet anonymt och säkert, kommer VPN tunnel din information via ett separat nätverk, säkra dina data och dölja det helt.

Detta ger krypterad online-trafik, förhindrar bandbredd strypning, tillåter online anonymitet och avblockerar geo-begränsningar.