Den elektroniska cigaretten som används som medicin ?

Den elektroniska dessa e-cigg köpte vi från Vape.se cigaretten omfattas av bestämmelserna i folkhälsolagen om läkemedlet om :

den hävdar stöd för rökavvänjning (artikel L. 5121 – 2 i folkhälsolagen) ; mängden nikotin i cylinderampullen (engångs cigarett eller förfylld cylinderampull) är större än eller lika med 10 mg ; påfyllningsvätskan har en nikotinkoncentration som är större än eller lika med 20 mg/ml.

I dessa tre fall måste produkten ha ett godkännande för försäljning. För närvarande är ingen av dessa produkter som Aspire, Eleaf, GeekVape, Innokin, Joytech, Lost Vape, MLife, Peoplesmoker, Sigelei, Smok, Suorin, Uwell, Vaporesso, Voopoo och Wismec är föremål för en MA. Elektroniska cigaretter, med eller utan nikotin, kan inte säljas på apotek eftersom de inte ingår i förteckningen över varor som apotekare kan handla, upprättad genom order av 15 februari 2002, 30 April 2002 och 2 oktober 2006.

Från hcsp: s arbete, publicerat den 22 februari 2016, verkar det som om den elektroniska cigaretten :

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.

kan ses som ett stöd för att stoppa eller minska tobaksanvändningen av rökare ; kan vara en inkörsport till rökning ; inducerar en risk för renormalisering av tobakskonsumtionen med tanke på den positiva bilden som förmedlas genom marknadsföring och synlighet i offentliga utrymmen.

Dessutom rekommenderar HCSP att utan reklam informera hälso-och sjukvårdspersonal och rökare om att e-cigaretter är ett stöd för rökavvänjning, och en metod för att minska riskerna för tobak i exklusiv användning, och upprätthålla villkoren för förbud mot försäljning och reklam som föreskrivs i lag och utvidga förbudet mot användning till alla platser som är avsedda för kollektiv användning av ecigg, e-cigg, e cigg och e-cig.